отчайващо
Залутани птици
Аз викам в отговор:
Моят живот не е само това, което плаща наема си
с пропадналите кости, за да изгуби всичко.
Рабиндранат Тагор


Замъкът Бландингс и други истории
Не можеш да разчувствуваш полицията с романтични сцени.
Пелъм Гренвил Удхаус


Замъкът Бландингс и други истории
Много е лесно да си дрънкаш безотговорно, че ще избягваш компанията на някоя жена, но когато живеете в една и съща къща и тя не желае да ви избягва, работата не е чак толкова проста.
Пелъм Гренвил Удхаус


Пълнолуние в Бландингс
Той попита бившия крал дали е женен, а бившият крал му отвърна, че е женен. Бил тогава му каза, че сега и той трябвало да е вече женен, но булката не дошла, а бившият крал отвърна, че такъв късмет се случва веднъж на сто години.
Пелъм Гренвил Удхаус


мисъл
Всяка любов – както щастливата, така и нещастната – е истинско бедствие, когато й се отдаваш цял.
Иван Сергеевич Тургенев


ДАО-то на Пух
Седнал доволен край Уолдън Понд, преди няколко годи­ни един Мъдър Съзерцател писа: „Повечето хора водят живот на тихо отчаяние." Тогава отчаянието може и да е било тихо. Но сега е оглушаващо.
Бенджамин Хоф


мисъл
Когато жените обичат, те ни прощават всичко, дори и недостатъците. Когато не ни обичат, те не прощават нищо, дори достойнствата ни.
Оноре дьо Балзак


Портетът на Дориан Грей
Да, ще дойде ден, когато лицето му ще се покрие с бръчки и ще повехне, очите му ще помътнеят и ще се обезцветят, фигурата му ще загуби стройността си и ще се деформира. Аленият цвят ще изчезне от устните му, златото на косите ще помръкне. Животът, който обогатява душата, ще обезобрази тялото му. Той ще стане отблъскващ, грозен, жалък.
Оскар Уайлд


Портетът на Дориан Грей
Колко е тъжно! Аз ще остарея, ще стана уродлив и отвратителен, а портретът ще си остане вечно млад. Никога няма да надмине възрастта на днешния юнски ден... Ако можеше да стане обратното! Ако можеше аз да остана вечно млад, а да се състари портретът! За това... за това... бих дал всичко! Да, за това не бих пожалил нищо на този свят! Бих дал душата си!
Оскар Уайлд


Зло под слънцето
Писнало ми е от прибързани женитби и лесни разводи.
Агата Кристи


Отвори сърцето си
Не чакайте съвършенството, то никога не идва.
Аджан Брам


Време за коктейли
Прав е бил онзи, който е казал, че автор, очакващ шумен отзив за първия си роман, е в положението на човек, който е пуснал розово листенце в Гранд Каньон и се ослушва за ехото.
Пелъм Гренвил Удхаус