ободряващо
пословица
Всичко е добро, когато завършва добре.
неизвестен


пословица
На каквото си постелеш, на такова ще легнеш.
неизвестен


Изворът на доброто
Бог е дал на всички същества това, което им е нужно. Обаче има случаи, когато човешката душа минава от едно състояние в друго. В тези преходни фази в съзнанието на човека настъпва мрак, тъмнина, докато той отново влезе в Божественото Съзнание, в Любовта, в която има Светлина и Радост. Необходимо е човек да премине през тези промеждутъчни състояния, като условие за неговото издигане.
Петър Дънов


Изворът на доброто
Когато всички хора те напуснат и останеш сам, трябва да знаеш, че има Един с тебе. Бог ще ти каже: „Не си сам, не се безпокой. Аз съм с теб.”
Петър Дънов


Изворът на доброто
Ти си една врата, през която Бог влиза, за да те научи как да обичаш. Само той ще ти покаже как да обичаш. Остави да те учи само един. Казано е в Писанието: „Бог ни е Учител”. Който се учи от Господа ще се облече в най-красивата си дреха.
Петър Дънов


Изворът на доброто
Колкото повече противоречия има човек, толкова повече са неговите възможности за растене.
Петър Дънов


Изворът на доброто
Всички страдания, препятствия и изпитания в живота на човека целят пробуждане на висшето съзнание в него.
Петър Дънов


Изворът на доброто
Чрез изпитанията и страданията човек може да определи степента на своето развитие. Ако духът му е силен, той ще устои. Ако не е силен, ще тръгне по общото течение.Ако страдаш и с радост понасяш страданията, имаш Любов.
Петър Дънов


мисъл
Този който желае да запази имането на другите хора вече е запазил своето собствено.
Конфуций


мисъл
Единствената истинска грешка е да не поправяш своите минали грешки.
Конфуций


Саморасляци
Добре, че страданието е лично, иначе властниците ще го възложат на подчинените си срещу скромно служебно възнаграждение.
Радой Ралин


Изкуството да бъдеш
Ако другите не приемат поведението ни - какво от това? Тяхното искане да правим само онова, което те приемат, е опит да властват над нас. Ако това означава да бъдеш "асоциален" или "ирационален" в техните очи, то тъй да бъде. Те завиждат злостно на нашата свобода и смелостта ни да бъдем себе си.
Ерих Фром


Мисли от сърцето
Най-важното в изцелението и постигането на цялостност се състои в това да се приемаме изцяло, всяка своя частичка. Всички случаи, когато сме се справяли добре, и всички случаи, когато не сме се справяли особено добре. Когато сме били ужасени и когато сме били любящи. Когато сме били много глупави и неразумни и когато сме били умни и проницателни. Когато са ни хулили и когато сме побеждавали. Всичко това е част от нас. Повечето ни проблеми произтичат от това, че отричаме части от себе си - че не се обичаме пълни и безусловно. Да не поглеждаме назад със срам. Виждайте в миналото богатството и пълнотата на Живота. Без тях не бихме били тук сега. Когато приемаме всичко в себе си, намираме цялостност и изцеление.
Луиз Хей


Мисли от сърцето
Когато започнем да работим върху себе си, някои неща се влошават, преди да се подобрят. Ако това се случи с вас, не се безпокойте, то бележи началото на процеса. Развързват се стари възли. Оставете нещата да се развиват спокойно. Научаването на онова, което трябва да знаем, изисква време и усилие. Не очаквайте мигновена промяна. Нетърпението е само съпротива срещу учението. То означава, че искате да постигнете целта, без да извървите пътя. Позволете си да го изминете стъпка по стъпка. Постепенно ще ви стане по-лесно.
Луиз Хей


Мисли от сърцето
Каквото и да е било ранното ви детство, най-хубавото или най-тежкото, сега единствено и само вие имате власт над живота си. Можете да си губите времето в това да вините родителите си или средата, в която сте израснали, но от това не печелите нищо, освен, че засядате в мисловния модел на жертвата. Така никога няма да постигнете доброто, което твърдите, че искате за себе си. Мисленето ви сега определя бъдещето ви. То може да ви донесе живот в негативизъм и страдания или пък безгранична радост. Кое предпочитате?
Луиз Хей


Мисли от сърцето
Погледнете в точката на вътрешното си равновесие и вижте онази част от себе си, която е чист дух. Чиста светлина. Чиста енергия. Вижте в ума си как едно по едно падат всички ограничения, как ставате сигурни, изцелени и цялостни.
Луиз Хей


мисъл
Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл.
Фьодор Достоевски


мисъл
Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце.
Габриел Гарсия Маркес


мисъл
Може би Бог иска да срещнеш няколко неподходящи личности, преди да срещнеш човека за теб, за да бъдеш на ясно със себе си.
Габриел Гарсия Маркес


мисъл
Винаги ще има хора, които ще те нараняват, но, за всеки случай, трябва да продължиш да вярваш в хората.
Габриел Гарсия Маркес


мисъл
Обичам да ходя навсякъде. И обичам да започвам нови неща.
Антонио Бандерас


Бурята
Успокой се
и утеши доброто си сърце:
не е пострадал никой.
Уилям Шекспир


Есен
Във теб
аз виждам пристъпваща зима
с крачета на босо дете,
изгубено в белите дебри
на първия падащ бял сняг!
Дамян Дамянов


Гитанджали
Пренесъл тръстиковата свирчица през хълми и долове, ти вдъхна в нея вечно нови песни.
Рабиндранат Тагор


мисъл
Непременно се ожени — ако вземеш добра жена ще си щастлив; ако вземеш лоша — ще станеш философ.
Сократ


Джийвс се намесва
Струваше ми се невероятно да съм гледал на тоя психо-доктор като на заплаха в лечението. Това може да послужи за урок на всеки от нас, че един мъж, дори и с голо теме и рунтави вежди, би могъл да си остане с младо сърце и с душа на великодушен спортсмен.
Пелъм Гренвил Удхаус


Джийвс се намесва
Има приливи в делата на човека, които в благоприятния момент водят към успеха.
Пелъм Гренвил Удхаус


Дао Дъ Дзин
Който съблюдава Дао,
не желае излишък.
Лао Дзъ


ДАО-то на Пух
- И най-лесният начин да направим това е да отидем замалко в Китай.
-Какво? - попита Пух с широко отворени от удивление очи. - Точно сега?
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Няма­ме нужда да имитираме Късогледата Наука, която се взира в света през електронен микроскоп, търси отговори, които никога няма да намери, вместо това обаче повдига още повече въпроси. Няма нужда да играем роля­та на Абстрактен философ, който задава излишни въп­роси и дава безсмислени отговори. Това, което трябва да направим, е да признаем Вътрешната Природа и да боравим с Нещата Такива, каквито Са.
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Пух пак си почеса носа и призна, че не се е сетил за това. Но след малко целият светна и каза, че ако вече вали, Муслона ще погледне към небето, за да види дали ще се проясни и така няма да види Много Дълбоката Дупка, докато хлътне до половината в нея... А тогава ще бъде вече твърде късно!
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Но вместо да бъдем подведени от обстоятелствата и манипулирани от тези, които могат да видят слабос­тите в поведението ни, които ние самите не виждаме, можем да действаме съобразно със собствените си характерни особености и сами да управляваме живота си.
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Рано или късно ние сигурно ще открием някои неща за себе си, които не ни се нравят. Но след като веднъж установим, че ги има, можем да решаваме какво да ги правим.
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
... няма умение, което да е твърде безполезно, твърде противно или твърде незначително. Зависи само какво правиш с него и за какво го използваш. Както отбеля­зва Лао-дзъ, лошото може да бъде суровина за доброто.
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Всеки от нас носи нещо особено, нещо като Лебед, скрито някъде навътре в него. Но докато разберем, че е там, какво бихме могли да прабим, освен да цапаме във водата наоколо.
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Ако си в хармония с Начина, по който Стават Нещата, тогава те се уреждат така, както трябва, независимо какво мислиш в момента.
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Наистина е голямо удоволствие да оти­деш някъде, където няма времеспестяващи устройства, защото едва тогава разбираш, че имаш много Време.
Бенджамин Хоф


Залутани птици
В своето пробуждане ти сбираш чудото на новото рождение
и чудото на времето прастаро.
Рабиндранат Тагор


Залутани птици
Издигайте престола Божи ден след ден
върху охолната разголеност на бедността си
и знайте, че огромното не е велико и гордостта не трае вечно.
Рабиндранат Тагор


Залутани птици
Ръцете ни са силни, а сърцата — радостни,
додето от зори до мрак се трудим на полето.
Рабиндранат Тагор


Залутани птици
Разсъмва се вече и слънцето грейва на Изток,
запяват птици, ветрецът на утрото буди един нов живот.
Рабиндранат Тагор


мисъл
Не се притеснявайте за математическите затруднения, които срещате; тези, с които се сблъсквам аз, са още по-големи.
Алберт Айнщайн


мисъл
Никога не е грешал този, който никога не е опитвал нещо ново.
Алберт Айнщайн


ДАО-то на Пух
Ако сумираме всички награди в живота си, няма да се получи кой знае какво. Но ако съберем интервалите от време между тях, ще получим сериозен резултат.
Бенджамин Хоф


мисъл
Ако с младостта си отиваше и хубавото, то останалите възрасти от човешкия живот биха били до такава степен непоносими, че всеки щеше да си прерязва гърлото на тридесет и втората година. Много дрязги плуват в шумните вълни на младостта и отплуват с тях, и все пак няма нищо по-хубаво от тези вълни.
Иван Сергеевич Тургенев


мисъл
Каквото и да правиш, трябва да го правиш добре, дори то да е безумие!
Оноре дьо Балзак


мисъл
Който ограничава желанията си, той е винаги достатъчно богат.
Франсоа-Мари Аруе - Волтер


мисъл
Ние трябва да бъдем щастливи – заради всички бедствия, които не са ни постигнали.
Франсоа-Мари Аруе - Волтер


ДАО-то на Пух
Ти си надхвърлил ограниченията на времето и познани­ето. Аз съм далеч след тебе. Ти си намерил Пътя!
Бенджамин Хоф


ДАО-то на Пух
Да събира, да анализира, да подрежда и съхранява ин­формация - тези и още функции Умът може да изпълнява толкова автоматично, изкусно и леко, че и най-сложният компютър изглежда пластмасова играчка в сравнение с него.
Бенджамин Хоф


Дао Дъ Дзин
Във вълнението главно е спокойствието.
Лао Дзъ


Вещици в чужбина
Винаги има и добра страна, ако знаеш къде да погледнеш. Така да се каже.
Тери Пратчет


Алхимикът
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Паулу Коелю


Нещо свежо в Бландингс.
Животът дава компенсации на хората, към които се отнася грубо, и те се състоят в това, че могат да гледат с известно пренебрежение на дребнавите грижи на осигурените.
Пелъм Гренвил Удхаус


Алхимикът
Ще бъда авантюрист, който търси съкровище.
Паулу Коелю


Алхимикът
Бъди уверен, че Бог се грижи за децата си.
Паулу Коелю


Алхимикът
Един ден баща ми замина, но се върна при майка ми. И продължава да се завръща.
Паулу Коелю


Алхимикът
Самото съществуване на този свят е гаранция, че съществува и друг свят, много по-съвършен.
Паулу Коелю


Човек на живота
Макар че има нещо, което ми се нрави — дипломат. Ще взема да навия чичо ми да осигури парите за тая работа. Струва ми се, че там няма да се представя зле.
Пелъм Гренвил Удхаус


Отвори сърцето си
Трябва да отворим сърцето си за себе си — каквото и да сме направили.
Аджан Брам


Отвори сърцето си
Възможностите за бъдещето са безкрайни.
Аджан Брам