насърчително
мисъл
Каквото и да правиш, трябва да го правиш добре, дори то да е безумие!
Оноре дьо Балзак


мисъл
Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив.
Франсоа-Мари Аруе - Волтер


мисъл
Когато във всички хора се пробуди съзнанието, че всички са близки, че всички са едно в Бога, и когато всеки бъде готов да работи за другите, тогава ще има братство, тогава ще бъдете щастливи. Човек трябва да работи за цялото с любов, както ръката работи не за себе си, а за тялото. Когато почнете да работите за Бога, ще оставите всички световни и светски работи, ще работите спокойно, с любов и усърдие.
Петър Дънов


мисъл
Препятствията, мъчнотиите, които имате, това са камъните, от които ще образувате стъпала, за да се повдигнете. Ако светиите не бяха имали страдания, никога не биха достигнали до тази Божествена пълнота, която имат.
Петър Дънов


Портетът на Дориан Грей
О, използувайте младостта си, докато не е отминала! Не губете напразно златните си дни в слушане на досадни проповеди, не се опитвайте да поправяте непоправимото, не пропилявайте живота си заради невежите, пошли и нищожни хора в името на болезнените стремления и лъжливите идеи на нашия век. Живейте! Живейте този прекрасен живот, който се съдържа във вас! Не пропускайте нищо! Търсете все нови и нови усещания! Не се страхувайте от нищо!
Оскар Уайлд


Портетът на Дориан Грей
Живейте! Живейте този прекрасен живот, който се съдържа във вас! Не пропускайте нищо! Търсете все нови и нови усещания! Не се страхувайте от нищо!
Оскар Уайлд


Вещици в чужбина
Разликата между мислещите и немислещите творения е, че първите могат да се променят. Трудно, разбира се, но не и невъзможно.
Тери Пратчет


Алхимикът
Бог е предопределил пътя, който всеки от нас трябва да извърви на този свят. Нужно е само да прочетеш това, което е написал за теб.
Паулу Коелю


Смърт в Маркет Бейсинг
А престъпните слоеве могат да те научат на някои много интересни и любопитни неща.
Агата Кристи


Отвори сърцето си
Позволи си за миг да почувстваш покой
и ще разбереш
колко безразсъдно си се лутал насам-натам.
Аджан Брам


Отвори сърцето си
Научи се да пазиш мълчание
и ще забележиш,
че си говорил твърде много.
Аджан Брам


Отвори сърцето си
Бъди добър
и ще осъзнаеш,
че прекалено строго си съдил другите.
Аджан Брам


Отвори сърцето си
Винаги можем да направим нещо, вместо да се разстройваме — дори ако това е просто да поседим мирно и тихо, без да се оплакваме.
Аджан Брам


Академик Невиждан
Давай. Излизай. Пробивай. Направи всичко онова, което и аз е трябвало да направя.
Тери Пратчет